Expositie ‘Zie ze vliegen!- Krijg de kriebels!’ bij Missiemuseum Steyl

Print
Expositie ‘Zie ze vliegen!- Krijg de kriebels!’ bij Missiemuseum Steyl
Steyl -

In de tentoonstelling Zie ze vliegen!- Krijg de kriebels! brengt het Missiemuseum in Steyl oud en nieuw bij elkaar. Publiek kan zich vanaf 19 mei verdiepen in de insectencollectie van het museum versus het kweken van insecten voor consumptie. Tevens levert een rondgang door het museum van allerhande wetenswaardigheden op over het rijke insectenleven zelf.

De missionarissen van Steyl brachten al meer dan honderd jaar geleden insecten mee vanuit ‘onbekend gebied’. Op deze manier wilden ze die verre, onbekende wereld - de ‘terra incognita’ aan de thuisblijvers laten zien. Deze insecten vormen nu samen met tal van volkenkundige voorwerpen, opgezette dieren en vlinders de tentoonstellingscollectie van het huidige Missiemuseum Steyl.

In onze tijd worden op grote schaal mogelijkheden onderzocht om insecten voor menselijke consumptie te kunnen gebruiken. Insecten zijn immers een prima, milieuvriendelijk alternatief voor vlees. In de huidige wereldwijde top drie van meest gegeten insecten staan kevers op de eerste plaats, gevolgd door rupsen en bijen, wespen en mieren.

Zo komen de insecten die de paters een eeuw geleden meebrachten in onze nieuwe tijd geleidelijk aan steeds meer een functie als gezonde voedingsbron. Daarnaast blijven ze ook nog altijd mooi om te zien.

Van 19 mei tot en met 27 oktober, Missiemuseum Steyl, St. Michaëlstraat 7, Steyl. Open van dinsdag tot en met zaterdag 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Maandag gesloten.