Verkeerslicht in Urmond niet weggewaaid maar gestolen

Print
Verkeerslicht in Urmond niet weggewaaid maar gestolen

Bij de brug in Urmond is vorig jaar een tijdelijke installatie geplaatst om het verkeer te regelen. Afbeelding: ERMINDO ARMINO

Urmond -

De verkeersregelinstallatie bij de kanaalbrug in Urmond is zondag niet door storm beschadigd en uitgevallen. Een van de twee lichten aan de oostzijde van het kanaal blijkt te zijn gestolen.

Rijkswaterstaat heeft dit laten weten. Eerder meldde de rijksdienst dat door de stormachtige wind een stoplicht was weggewaaid en in het Julianakanaal terecht was gekomen. Het doorgaand verkeer werd daarop handmatig geregeld, totdat maandagochtend vroeg vervangende apparatuur was aangevoerd en geïnstalleerd.

Een woordvoerster zegt dat de aannemer aan de bel heeft getrokken met de mededeling dat de installatie wel degelijk stormvast is neergezet en dieven er met een van de vier lichten vandoor zijn gegaan. De kabels voor de stroomtoevoer waren aan de verankerde zuil blijven zitten. De aannemer heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

Draaglast

De regelinstallatie functioneert sinds op de kanaalbrug eenrichtingsverkeer is ingesteld en de draaglast fors is beperkt. Dit is nodig omdat de onderzijde van de stalen boogbrug door roestvorming in nog veel slechtere staat blijkt te verkeren dan al gedacht. Dat werd ontdekt toen de bovenzijde al volledig was gerenoveerd.

Rijkswaterstaat werkt aan een oplossing en het is nog onduidelijk of dit renovatie of volledige vervanging zal zijn. Een zekerheid die de gemeente Stein wel heeft gekregen is dat de beperkte doorgang nog jaren gaat duren.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje