Bezorgprobleem stempassen in Heerlen

Print
Bezorgprobleem stempassen in Heerlen

Heerlen Afbeelding: ANP

HEERLEN / Hoensbroek -

De gemeente Heerlen kreeg eind vorige week signalen dat de stempassen in een aantal straten op de Heerlerbaan - Parc Imstenrade en omgeving - niet bezorgd zouden zijn.

Toen duidelijk was dat het probleem groter was dan een enkele foute bezorging is contact gezocht met de bezorger om uit te zoeken wat er fout is gegaan, zegt een woordvoerster. „Afgelopen maandag bleek dat de stempassen door een fout bij de bezorger inderdaad in een aantal straten niet bezorgd waren. Deze zijn op dinsdag alsnog in het hele gebied bezorgd.”

Ophalen

Mochten er desondanks toch nog kiezers zijn die geen stempas hebben ontvangen, dan kunnen zij zich melden bij het callcenter van de gemeente. „Wij zorgen voor een vervangende pas. Volgende week kan dat ook nog, maar dan persoonlijk aan de balie. Omdat we dan niet meer durven te garanderen dat ze per post op tijd bij de kiezer zijn. Uiterste termijn is dinsdag 12.00 uur.”

Het nieuws dat stempassen niet waren bezorgd, leidde tot ongerustheid bij politieke partijen. Heerlen kende de afgelopen verkiezingen historisch lage opkomstpercentages. Als mensen niet van plan zijn te stemmen, zullen ze zich evenmin melden als ze geen stempas hebben ontvangen.

Site

Informatie over stempassen staat ook op de site van de gemeente, die daar op social media extra aandacht aan zal schenken met een link.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu