Vrouwen in Weert gedwongen tot prostitutie

Print
Vrouwen in Weert gedwongen tot prostitutie

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Het Openbaar Ministerie (OM) verwijt Moustafa G. (29) uit Weert dat hij twee vrouwen uit die plaats heeft gedwongen zich te prostitueren. Hij zit daarvoor al sinds november vast. Dat bleek woensdag voor de rechtbank in Roermond. De rechters besloten dat G. voorlopig in de cel blijft.

Volgens het OM moesten de beweerde slachtoffers hun verdiensten aan hun pooier Moustafa afstaan. G. zou hen met geweld en bedreigingen hebben gedwongen voor hem te blijven werken. Ook zou hij zonder hun toestemming geld van de bankrekening van een van hen hebben laten halen. Dat liet hij doen door zijn plaatsgenoot Hassan G.

Het OM ziet Hassan G. (26) als medeplichtige. De man heeft toegegeven dat hij als chauffeur de vrouwen naar hun klanten reed. Hij heeft bij de politie ook verklaard dat hij van Moustafa G. een pas met code heeft gekregen om geld te pinnen van de rekening van een van de vrouwen.

Honkbalknuppels

Hassan G. heeft bovendien opgebiecht dat hij met de hoofdverdachte en een slachtoffer naar een verlaten plek is gereden. Dreigend met honkbalknuppels werd haar daar duidelijk gemaakt dat stoppen met de prostitutie geen optie kon zijn. De rechtbank willigde het verzoek van advocaat Peer Szymkowiak om de detentie van Hassan G. te schorsen in.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje