Verdachte moordzaak Omer Köksal blijft in cel

Print
Verdachte moordzaak Omer Köksal blijft in cel

Afbeelding: ANP

Blerick -

De rechtbank in Roermond heeft woensdag het verzoek afgewezen om een van twee verdachten van de moord op de 22-jarige Omer Köksal uit Blerick vrij te laten.

Volgens de rechtbank is er voorlopig voldoende bewijs tegen Jonathan B. (23), dat hij een cruciale rol heeft gespeeld bij het misdrijf waarbij Köksal op 1 november 2017 werd doodgeschoten.

Advocaat Rob Nelisse had woensdag gevraagd zijn cliënt vrij te laten. Medeverdachte Gianni Q. (21) heeft eerder dit jaar bekend dat hij de fatale schoten op Köksal heeft afgevuurd. Het OM verdenkt Jonathan B. van het medeplegen van de moord. Hij zou er voor hebben gezorgd dat de uiteindelijke schutter kon beschikken over een wapen.

De inhoudelijke zitting in deze geruchtmakende zaak staat voor eind juni op de agenda van de rechtbank.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen