Toch meer uitfans welkom bij Roda-MVV

Print
Toch meer uitfans welkom bij Roda-MVV

Afbeelding: Archief De Limburger

Bij de derby tussen Roda JC en MVV zijn meer uitsupporters welkom dan in eerste instantie werd besloten. Toch is de kans groot dat er geen Maastrichtse fans naar Kerkrade af zullen reizen.

De gemeente Kerkrade heeft in samenspraak met de politie, het Openbaar Ministerie en Roda besloten alsnog het volledige uitvak ter beschikking te stellen. In plaats van het oorspronkelijke aantal van vierhonderd toeschouwers, worden nu circa duizend fans toegelaten. Waarom het eerdere besluit is teruggedraaid, is onduidelijk.

Gelijke omstandigheden

In eerste instantie werd nog uitgegaan van ‘gelijke omstandigheden’ in de twee wedstrijden tussen de aartsrivalen. Bij de wedstrijd in Maastricht was er plek voor vierhonderd uitsupporters en dus zou dat omgekeerd ook het geval zijn. Dit ondanks het feit dat het Roda-stadion plek biedt voor veel meer supporters.

Groot scherm

De beperking van het aantal plekken was voor de MVV-fans reden de derby te boycotten. Ondanks het feit dat de supporters nu alsnog hun zin krijgen, verwacht MVV-directeur Paul Penders dat ze toch thuis zullen blijven. „De fans hebben destijds al gezegd dat ze ook wegblijven als er toch meer mensen welkom zijn”, reageert hij. „Organisatorisch is het ook lastig om dat nu nog allemaal te regelen. Zonde, ik hoop dat we in de toekomst kunnen leren van hoe dit gelopen is.” In plaats van in Kerkrade, zijn de fans nu van plan de derby op een groot scherm in het eigen stadion te kijken. Penders heeft daar zelf ook wel oren naar. „Ik moet er nog over spreken met de rest van het bestuur, maar ik denk dat ik in de Geusselt blijf.”