Van oranje trui tot pantalon met print: de mode kan komende lente alle kanten op

Print
Van oranje trui tot pantalon met print: de mode kan komende lente alle kanten op

Het is niet nodig om je outfit te beperken tot één felle kleur; Verschillende laagjes in verschillende kleuren ziet Miriam ook terug in Vogue, haar ‘stijlbijbel’. Afbeelding: Miriam Hensgens

Kerkrade / Eygelshoven / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Schimmert / Zuid-Limburg -

De dagen worden weer langer, de zon laat steeds vaker haar gezicht zien: de lente komt eraan! Tijd om die wintergarderobe te verwisselen voor een frisse, nieuwe stijl. We worden overspoeld door modeblogs die vol staan met de nieuwste trends en do’s en dont’s. Miriam Hensgens, eigenaresse van modeblog ‘See by Miriam’, wijst de weg door modeland.

In geuren en kleuren vertelt Miriam over haar nieuwste aankoop; de workers-rok. Of het nu een rok, broek, of blouse is, items worden versierd met zakken komende lente. “Of een riem gedecoreerd met zakken, die je gewoon over je kleding heen draagt”, voegt ze nog toe. Als ze met haar dochter door Amsterdam flaneert, is Miriam in haar element. Niks is te gek in onze hoofdstad. Hoewel de trends in het hele land hetzelfde zijn, merkt ze dat ze in het Zuiden toch sneller opvalt met haar uitgesproken kledingstijl. “Maar dat maakt niet uit. Als ik draag wat bij me past, straal ik”, zegt ze al even stralend.

‘Kies waar je blij van wordt’

Ze volgt haar eigen advies overduidelijk op: wees creatief en kies de items waar jij blij van wordt. Komend voorjaar is er voor elk wat wils. Groen, geel, oranje: Het hele jaar door mogen we de straat op gehuld in felle kleurtjes. Vooral oranje lijkt voor velen op het eerste oog gewaagd, vertelt Miriam. Maar zelf heeft deze creatieve geest de kleur al omarmd. “Je moet niet bang zijn dat iets je niet staat. Probeer iets nieuws, je staat versteld wat allemaal bij je past!” Ook patchwork printen zijn terug van weggeweest. En dan is het absoluut niet verkeerd om verschillende patronen met elkaar te combineren.

Pastel en leer

Niet zo’n durfal op het gebied van mode, maar toch mee willen doen met de nieuwste trends? Ga dan voor pasteltinten en trek de leren broek weer uit de kast, want ook daar kom je prima mee weg deze lente, zo stelt Miriam. Niet alleen de geschiedenis herhaalt zich, ook modetrends van jaren geleden kunnen zomaar ineens weer de kop op steken. Het is daarom raadzaam om eens die zolder na te pluizen op zoek naar je favoriete items waar je jaren geleden geen afstand van kon doen. En door je kleding een tweede kans te geven, draag je tegelijkertijd ook nog een steentje bij aan het milieu. Over tijdreizen gesproken: aankomende lente gaat de reis naar de ruimte. Van zilveren trui tot glanzende lakbroek en van een blouse met daarop ons zonnestelsel afgebeeld tot gouden jack: Dit voorjaar bevind je je op een andere planeet. Het lijkt dus op dat het voorjaar voor elk wat wils in petto heeft. “Durf, maar maak zorgvuldige keuzes”, zegt Miriam.

Inspiratie op Instagram

Haar dochter Rachelle erfde de liefde voor mode van haar moeder. Als accountmanager bij Hearst Nederland, raadde zij haar moeder aan om ook iets te gaan doen met haar gevoel voor stijl. Miriam trok de stoute schoenen aan en begon vijf jaar geleden met een Instagramaccount: See by Miriam. Dat ze nu naast het Instagramaccount, een net zo succesvolle blog runt, had ze vijf jaar geleden niet durven hopen. Ze voorziet zo’n 40.000 volgers wekelijks van een portie inspiratie.

“Ik volg alle trends op de voet en kies daaruit wat bij mij past. Niet klakkeloos overnemen wat anderen doen, maar een vertaling maken naar je eigen stijl”, zo legt Miriam haar werkwijze uit. Miriams stijl is het beste te omschrijven als klassiek en creatief.

Tweede leven

Door kleding die ze niet meer draagt te verkopen via haar blog, draagt Miriam bij aan een schonere wereld. Je oude garderobe een tweede leven geven, past bij de huidige tijdgeest. Steeds meer mensen keren de wegwerpmaatschappij de rug toe en zijn zich bewust van de impact van hun koopgedrag op het milieu. Het aantal online platforms waar tweedehands kleding wordt aangeboden groeit. Ook vintage boetiekjes steken overal de kop op. Bijkomend voordeel is dat je weinig dubbelgangers zal tegenkomen: Vintage aankopen zijn vaak uniek. Niet alleen door tweedehands en vintage kleding te dragen volg je de trends. Daarnaast heten we massaal kleding van duurzaam materiaal, gemaakt op een eerlijke manier, welkom in onze garderobe: Een trend die blijft.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen