Groen, maar (nog) geen mestverwerker langs de A73 bij Grubbenvorst

Print
Groen, maar (nog) geen mestverwerker langs de A73 bij Grubbenvorst

Graafmachines langs de snelweg bij Grubbenvorst. Afbeelding: Jurgen Mols

Grubbenvorst -

Menig automobilist die over de A73 vanuit Venray richting Venlo rijdt, zal zich al afgevraagd hebben wat er ter hoogte van Grubbenvorst langs de autobaan wordt uitgegraven.

Volgens een woordvoerder van de gemeente Horst aan de Maas gaat het hier om de eerste voorbereidingen voor bedrijventerrein Klavertje 11. „We hebben mensen die in de omgeving wonen inmiddels al een brief gestuurd om ze te laten weten dat we op die plek beslist nog niet bezig zijn met de bouw van de mestverwerker die de Duitse firma RMS hier wil realiseren. Want mocht de mestverwerker er ooit komen, dan inderdaad op Klavertje 11. RMS heeft in dit gebied in principe elf tot twaalf hectare grond verworven. Maar er rusten nog de ontbindende voorwaarden op de koop voor het geval de mestverwerker op deze plek niet gebouwd kan worden. Daar is het laatste woord immers nog niet over gesproken.” Wat er nu langzaam maar zeker zichtbaar wordt vanaf de snelweg, zijn de eerste landschappelijke inpassingen van het nieuwe bedrijventerrein. Er komen aarden wallen en er wordt al overal groen aangeplant, om het toekomstige bedrijventerrein aan het zicht te onttrekken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen