Ruim 2000 basisscholen dicht door staking

Print
Ruim 2000 basisscholen dicht door staking

Veel scholen gaan vrijdag dicht door de staking. Afbeelding: AD/Robin Utrecht

Het aantal basisscholen dat vrijdag gesloten is vanwege de landelijke onderwijsstaking groeit nog steeds. Inmiddels staat de teller op ruim 2300 scholen, meldt de Algemene Onderwijsbond (AOb). In het voortgezet onderwijs is de animo om te staken aanzienlijk lager. Ongeveer 30 middelbare scholen houden hun deuren vrijdag gesloten.

Docenten, schoolleiders en ander onderwijzend personeel houden sinds maandag een actieweek op basis- en middelbare scholen, roc's, hogescholen en universiteiten. Die eindigt vrijdag met een demonstratie op het Malieveld in Den Haag voor meer investeringen in het onderwijs, onder meer om het lerarentekort tegen te gaan.
Hoeveel mensen meedoen aan de demonstratie op het Malieveld is nog onbekend. De voorspellingen voor slecht weer helpen volgens een woordvoerster van de AOb in ieder geval niet mee.
Volgens de onderwijsbond is er voor heel het onderwijs, van basisonderwijs tot en met de universiteiten, 4 miljard euro nodig.

‘Gaat jouw school plat op 15 maart?’, vroeg de AOb vorige week aan zijn leden. Duizenden reageerden op de oproep van de bond. Maar de stakingsbereidheid lijkt dus het grootst in het basisonderwijs.