Straten, trottoirs en riolering in Op den Haan Brunssum krijgen opknapbeurt

Print
Straten, trottoirs en riolering in Op den Haan Brunssum krijgen opknapbeurt

In de Brunssumse wijk Op den Haan wordt een jaar lang aan de weg en riolering gewerkt. Afbeelding: archief De Limburger

Brunssum -

De openbare ruimte in de Brunssumse wijk Op den Haan krijgt sinds deze week een flinke opknapbeurt. De noodzakelijke vervanging en aanpassing van het riool is aanleiding om ook straten en trottoirs op te knappen.

Volgens de gemeente is de riolering aan het eind van zijn levensduur en niet voorbereid op ,,de buien van de toekomst.” Met het project wordt eventuele wateroverlast tegengegaan. Brunssum steekt een kleine drie miljoen euro in het project dat ongeveer een jaar in beslag gaat nemen.

Aanpassingen

De renovatie vindt plaats in Poorterstraat, Landsheerstraat, Leenheerstraat, Schoutstraat, Schepenstraat, Vroedschapstraat, Clercstraat, Drossaard en de Merkelbeekerstraat. De reconstructie wordt aangegrepen om een aantal verkeerstechnische aanpassingen te doen.

Zo wordt het asfalt vervangen door bestrating met klinkers. In de Schepenstraat, Vroedschapstraat en Schoutstraat komen verkeersremmende maatregelen en een verkeersdrempel.

Planning

Om overlast zo veel mogelijk te beperken worden werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. „Omdat er altijd omstandigheden kunnen zijn die de planning positief of negatief beïnvloeden, geven we tweewekelijks een update van het project op onze website”, meldt de gemeente Brunssum.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje