Tefaf in Maastricht van start met miniem vlagvertoon

Print
Tefaf in Maastricht van start met miniem vlagvertoon

Een flink aantal banieren sneuvelde zondag tijdens de storm. Afbeelding: De Limburger

Maastricht / Itteren -

Bij de start van Tefaf ontbreekt een deel van de opvallende vlaggen in de stad die beursbezoekers traditioneel verwelkomen. Ze werden maandag uit het stadsgezicht verwijderd nadat de storm veel vlaggen had losgerukt.

Medewerkers van het MTB (Maastrichtse Toeleverings Bedrijven) hebben donderdag bij de start van de kunstbeurs een deel van de vlaggen opnieuw opgehangen op het Emmaplein, het Tongerseplein en op de Oeslingerbaan.

Lichtmasten

Op de Noorderbrug, Kennedybrug, Stationsplein, Mosae Forum, Randwycksingel, Limburglaan en de Köbbesweg worden de banieren maandag aan de lichtmasten bevestigd. Daar worden hoogwerkers bij gebruikt. Die mogen niet de lucht in bij windkracht vier of meer, aldus een woordvoerder van de gemeente Maastricht. „En dat is het geval tot en met zondag.”

De grote banieren die hoog aan lichtmasten in de stad hangen, zijn al meerdere jaren een opvallend verschijnsel bij grote imago versterkende evenementen in Maastricht. De vlaggen hangen ieder jaar op prominente invalswegen in de stad.

Witte ster

Van de 104 vlaggen kondigen er 52 de internationale kunstbeurs aan. De andere 52 tonen de witte ster van Maastricht tegen een rode achtergrond. „Om de koppeling met de stad te laten zien”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

De poging om bij aanvang van de beurs de vlaggen weer in top te krijgen, toont de hechte band tussen de gemeente Maastricht en evenementen zoals deze grote beurs. „Tefaf is een ‘imago versterkend element’ van de stad”, aldus de woordvoerder. „We zetten er vol op in dat de stad de uitstraling heeft tijdens Tefaf die we wensen, zoals ieder jaar.”

Banieren van andere evenementen in de stad, zoals Magisch Maastricht en Fashionclash, worden eveneens gecombineerd met een banier met de ster van Maastricht. „Iedere organisator van een beeldbepalend evenement kan een aanvraag indienen.”

Tefaf is donderdag begonnen met een middag voor genodigden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen