Hofland: ‘We vragen meer energie van Fortuna-spelers’

Print
Hofland: ‘We vragen meer energie van Fortuna-spelers’

Kevin Hofland Afbeelding: Etienne Zegers

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Meer energie in de wedstrijd steken. Dat is wat de technische staf van Fortuna verlangt van de spelers, die met het thuisduel tegen FC Emmen (vrijdagavond, 20.00 uur) beginnen aan een cruciale reeks confrontaties met directe concurrenten.

Tijdens de wedstrijden tegen AZ (4-2 verlies) en Ajax (4-0 nederlaag) leken de Sittardenaren de power en de onverzettelijkheid te missen om het de tegenstander lastig te maken. ,,We vragen méér van de spelers”, zegt assistent-coach Kevin Hofland. ,,Daar hebben we met elkaar over gesproken.”

Paniek

Hoewel Fortuna de rode streep akelig dicht genaderd is, vindt Hofland dat er geen reden is voor paniek. ,,Die paniek zien we om ons heen. Ja, daar doet ook de krant aan mee. Maar vergeet niet dat Fortuna een ploeg is die na zestien jaar pas voor het eerst weer in de eredivisie speelt. Bovendien hebben we een zwaar programma achter de rug.”

Zoals gebruikelijk in thuiswedstrijden zal Fortuna met drie aanvallers aantreden. Dat zou betekenen dat Semedo wellicht terugkeert in de basisploeg en dat er een middenvelder naar de bank verwezen wordt. Finn Stokkers is weer fit en keert mogelijk terug in de wedstrijdselectie.

Vermoedelijke opstelling: Koselev, Mac-Intosch, Rodriguez, Heerings, Pinto, Smeets, Diemers, El Messaoudi, Semedo, Novakovich, Lamprou.

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: