Wanssumse kinderen planten boomfeestbomen

Print
Wanssumse kinderen planten boomfeestbomen

Wethouder Anne Thielen plant samen met de kinderen uit Wanssum een boom. Afbeelding: Paul Poels fotografie

Wanssum -

Ieder kind een boom. Dat was het thema van de Nationale Boomfeestdag 2019 op 13 maart. Naar aanleiding hiervan plantten de leerlingen van basisschool De Peddepoel uit Wanssum-Geijsteren 17 bomen en struiken langs de Gouverneur Houbenstraat.

Het unieke van Boomfeestdag is dat er ook echt iets met bomen gedaan wordt, met als doel een gezond leefmilieu nu en voor de volgende generaties na ons. In de gemeente Venray gingen dit jaar 17 kinderen uit groep 5 van de Wanssumse basisschool aan de slag na het welkomstwoordje van wethouder Anne Thielen. Ze kregen daarbij hulp van hun leerkracht, de wethouder, medewerkers van het IVN, de dorpsraad en de gemeente.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen