Judoka Ivo Verhorstert verovert eerste Europese senioren podiumplek

Print
Judoka Ivo Verhorstert verovert eerste Europese senioren podiumplek

Judoka Ivo Verhorstert in opperste concentratie. Afbeelding: JC Hercules

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden -

Ivo Verhorstert uit Venlo heeft onlangs zijn eerste senioren podiumplek op Europees niveau veroverd in het Zwitserse Zürich, door tweede te worden.

De pas tweedejaars junior van Judoclub Hercules uit Pey won vier wedstrijden, alvorens de finale te bereiken. In deze finale kwam hij eerst op voorsprong met een wazari. Pas in de laatste anderhalve minuut kreeg hij eenzelfde score tegen en uiteindelijk verloor hij met een houdgreep. Toch keek Verhorstert tevreden terug op het toernooi. „Natuurlijk had ik de finale graag willen winnen, maar dit is weer een flinke stap vooruit. Vorige week verliep het Nederlandskapioenschap teleurstellend met een 5e plaats. In kom nog steeds fysiek tekort maar het wordt snel minder. Ook is de coachwisseling erg wennen voor mij”, aldus de judoka.

Verhorstert, derde op de wereldranglijst -60kg bij de junioren, heeft de overstap naar de zwaardere gewichtsklasse -66kg gemaakt en is overgegaan naar het Nationale trainingscentrum in Papendal. Verhorstert: „Zulke overstappen kosten meestal een jaar tijd. Als je dan ook nog een uitstapje naar het seniorenjudo maakt op Europees niveau dan mag ik meer dan tevreden zijn met dit resultaat na twee maanden in mijn nieuwe klasse ”.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje