PTSS-kliniek Psytrec in Weert maakt doorstart

Print
PTSS-kliniek Psytrec in Weert maakt doorstart

De PTSS-kliniek van Psytrec in Weert. Afbeelding: archief Jeroen Kuit

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Patiënten met Post Traumatische Stress Stoornissen (PTSS) die tot voor kort behandeld werden bij Psytrec kunnen daar binnenkort weer terecht. De kliniek maakt een doorstart.

Dat heeft het Psychotrauma Expertise Centrum (Psytrec) op haar website en via Twitter bekendgemaakt. ‘Het verheugt ons u te kunnen melden dat, na een lastige financiële periode, Psytrec weer door kan gaan met de behandeling van cliënten met complexe PTSS. Wij zullen de komende weken nog extra druk zijn, maar verwachten over twee weken onze opgelopen achterstand te hebben ingelopen’, aldus de mededeling op de website. De directie van de kliniek was niet bereikbaar voor commentaar.

De kliniek werd onlangs failliet verklaard. Ze kon al langere tijd het salaris van het personeel niet meer betalen. De behandeling van de patiënten, een kleine dertig, werd per direct stopgezet. Verder stonden nog enkele honderden patiënten op de wachtlijst.

De directie meldde al meteen na het faillissement aan een doorstart te werken.

Sportactiviteiten

Psytrec begon in 2015 met speciale behandelingen voor mensen met PTSS. Bij deze behandeling worden patiënten in extreme mate blootgesteld aan hun trauma’s en angsten. Daarbij spelen sportactiviteiten een belangrijke factor. Hoewel de behandeling in veel gevallen succesvol was, kreeg Psytrec het niet voor mekaar contracten te sluiten met grote zorgverzekeraars, waardoor ze een lagere vergoeding kreeg voor de behandelingen. Daardoor raakte de kliniek in de financiële problemen.

Officiershotel

De PTSS-kliniek met onder meer vestigingen in Bilthoven en Leusden, is in de zomer van 2017 op het voormalig KMS-terrein in Weert van start gegaan. Ze heeft daar 75 behandelplaatsen. De kliniek maakt op het kazerneterrein gebruik van het voormalig officiershotel en opleidingscentrum van de Van Hornekazerne.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee