Misschien toch opening in hekken Ceramique in Maastricht

Print
Misschien toch opening in hekken Ceramique in Maastricht

De binnentuin van Porta 1 en 2 op Céramique. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Wellicht worden toch enkele looppaden vrijgehouden op het binnenterrein tussen appartementen in de wijk Ceramique. Dat antwoordt de gemeente Maastricht op vragen van de PvdA-fractie.

Toen architect Jo Coenen een kwart eeuw geleden de wijk Ceramique ontwierp, was de bedoeling dat mensen vrij tussen de gebouwen door konden lopen. In een paar gevallen zijn inmiddels toch hekken verschenen, zoals bij Patio Sevillia, na het balkondrama.

Binnentuin

De Vereniging van Eigenaren van de complexen Porta I en II (die het dichtst bij het station liggen) besloot eind vorig jaar om hun binnentuin ook af te sluiten. Dit vanwege allerlei overlast, onder meer van jongeren. De hekken worden in mei geplaatst.

De gemeente zegt dat ze de afsluiting niet kan tegenhouden, omdat de binnentuin pas 26 jaar als openbare ruimte wordt gebruikt. Pas na dertig jaar kan zo’n route officieel als ‘openbare weg’ worden betiteld.

Gesprek

Maastricht heeft recent contact opgenomen met de VVE om een gedeeltelijke openstelling te bespreken. De VVE is bereid tot een gesprek, maar benadrukt dat de hekken zijn besteld en dat alle vergunningen binnen zijn. Bestuurslid Huub Ruber laat weten dat de afsluiting binnenkort besproken wordt tijdens een ledenvergadering.

De PvdA vreest dat de (volledige) afsluiting tot overlast elders leidt, maar de gemeente stelt dat dit niet automatisch het geval hoeft te zijn.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje