Raad Roerdalen: ‘Plek voor jaarplaatshouders Elfenmeer geen harde eis’

Print
Raad Roerdalen: ‘Plek voor jaarplaatshouders Elfenmeer geen harde eis’

De gemeenteraad van Roerdalen boog zich donderdagavond over de toekomst van vakantiepark Elfenmeer. Afbeelding: René Corten

Herkenbosch -

Het plaats blijven bieden aan jaarplaatshouders wordt geen harde eis richting een nieuwe exploitant van vakantiepark Elfenmeer in Herkenbosch. De oppositiepartijen VVD en Ons Roerdalen pleitten hier donderdagavond voor tijdens de raadsvergadering, maar een meerderheid van de raad ging daar niet in mee.

De gemeenteraad van Roerdalen boog zich over de toekomst van het Elfenmeer. De bespreking van het door het college van B&W opgestelde programma van eisen werd vanaf de publieke tribune nauwlettend gevolgd door een dertigtal standplaatshouders. Zij kregen in december te horen dat hun contract eind 2019 afloopt en zij dan van het park af moeten. Namens de jaarplaatshouders sprak Ronald de Rooij de raad toe en gaf hij aan dat zij in de toekomst graag een plek krijgen op het park, omdat zij veel hebben geïnvesteerd in hun chalets. Ook hekelde hij de slechte communicatie vanuit de gemeente. Verantwoordelijk wethouder Jan den Teuling deed de toezegging dat hij zich bij een nieuwe exploitant hard zou maken om de eigenaars van de chalets te betrekken bij de onderhandelingen. „Het is echter aan de nieuwe exploitant om te bepalen of hij hier iets mee doet”, aldus de wethouder.

De raad boog zich verder over de vraag of de grond van het park verkocht moet worden, of in erfpacht moet worden gegeven. Verschillende partijen spraken de voorkeur uit voor erfpacht, omdat de gemeente dan meer kan bijsturen. Wethouder Den Teuling hield beide opties open om op korte termijn met zo veel mogelijk geïnteresseerde exploitanten om tafel te kunnen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen