Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee van De Limburger te lezen
Dit artikel is voor abonnees. Verder lezen?

Van worst tot paté: het valt niet mee om smakelijk vegabeleg te maken

Van worst tot paté: het valt niet mee om smakelijk vegabeleg te maken

Het panel ruikt en proeft. Afbeelding: JEAN-PIERRE JANS

Een ontbijt of lunch is best wel mogelijk zonder de gebruikelijke vleeswaren. Er is ook vegetarisch broodbeleg. Welke mogelijkheden zijn er zoal? En hoe goed zijn die? Ons panel deed een test. Het is tenslotte de Nationale Week Zonder Vlees.

Wanneer kun je vleeswaren nog zonder met de ogen te knipperen vlees noemen? De smaaktest is nog niet begonnen of het panel gooit de knuppel al in het hoenderhok. „De supermarkt ligt vol met vreselijk trieste vleeswaren”, meent slager Gertjan Kiers. Van met vocht volgepompte vierkantjes tostiham tot spekglad gestolde separatorpulp waarin geen spiervezeltje meer te herkennen is. Hij wil maar zeggen: „Je kunt van vlees heel slechte dingen maken.”

Logisch gevolg: waar de makers van vegetarische burgers ...