Maasgouwse jeugd gaat voor ritzege op dikke banden

Print
Maasgouwse jeugd gaat voor ritzege op dikke banden
Maasbracht -

Wielerclub voor Midden-Limburg geeft op zondag 31 maart in Maasbracht-Beek het startsein voor de tweede editie van de Decatlon Dikke Banden Race voor de Maasgouwse jeugd.

Kinderen van 7 tot en met 12 jaar zonder wielerlicentie bij de KNWU of een andere gelijkaardige (internationale) organisatie kunnen op een leuke en laagdrempelige manier kennismaken met de wielersport.

Meedoen kan met een normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten breder dan 28 millimeter zijn en een helm is verplicht.

Ook de basisscholen worden benaderd voor deelname. De leerlingen van de scholen in Maasbracht en Linne kunnen in de aanloop naar deze wedstrijd een fietsclinic bijwonen. Iedere deelnemer ontvangt na de rit van 10 tot 15 minuten een T-shirt en een medaille. Deelname is gratis. Inschrijven kan via secretariaat@wielerclubmiddenlimburg.nl

In verband met de uitgifte van de rugnummers, dient iedereen om 12.00 uur aanwezig te zijn. Wie zich op de dag van deelname nog niet heeft aangemeld, kan dit om 12.00 uur alsnog doen bij het startpunt, Gasterij In het Gouden Hoefijzer aan de Kerkstraat in Maasbracht-Beek. Zie ook de website.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje