Beleef de lente in De Krang over vernieuwd vlonderpad

Print
Beleef de lente in De Krang over vernieuwd vlonderpad

Het nieuwe vlonderpad zorgt voor een mooiere natuurbeleving. Afbeelding: Natuurmonumenten

Swartbroek / Ell -

Natuurmonumenten heeft het frame en de vloerplanken van het vlonderpad in natuurgebied De Krang bij Swartbroek de afgelopen periode grotendeels vernieuwd. Doordat er bredere vloerplanken en gaasmatten zijn gemonteerd is de druk belopen wandelroute veel beter toegankelijk voor wandelaars.

„Het 12 jaar oude pad was hard aan vernieuwing toe”, zegt boswachter Paul Wijenberg. „De veiligheid kwam in het gedrang: Een aantal planken was verrot en gebroken en het vlonderpad was op sommige plekken glad en scheef. Er wordt heel veel gebruik gemaakt van dit avontuurlijke wandelpad en dus was er werk aan de winkel. Ondanks de pittige kosten hebben we bijna het gehele vlonderpad volledig vernieuwd. Dat is ook gebeurd bij de nagebouwde Ellerschans tussen Swartbroek en Ell. Er is gewerkt met duurzaam hout met FSC-certificaat. Daar bovenop zijn matten van gaasdraad aangebracht waardoor het uitglijden voorkomen wordt.”

Het vlonderpad is onderdeel van verschillende gemarkeerde wandelroutes door natuurgebied De Krang bij Swartbroek en Ell. De routes waaronder de langeafstandswandeling Graaf van Hornepad zijn duidelijk gemarkeerd in het terrein en op papieren en digitale kaarten. Kijk hier voor meer informatie.

Dit vlonderpad is alleen bestemd voor wandelaars en is nu ook goed begaanbaar met een buggy of rolstoel. Natuurmonumenten heeft in haar nabijgelegen werkschuur voor senioren of voor bezoekers met een fysieke beperking een gemakkelijke rolstoel met dikke banden gratis te leen. Reserveren kan via een mail aan kempenmiddenlimburg@natuurmonumenten.nl