Film

Onmisbare verhalen rode draad op filmfestival

Print
Onmisbare verhalen rode draad op filmfestival

Afbeelding: CineSud

Van 21 t/m 25 maart vindt in Heerlen het Euregionale Film Festival plaats. Het is de vierde keer dat Filmhuis De Spiegel gastheer is van dit evenement dat georganiseerd wordt door CineSud.

Centraal thema dit jaar is opkomend talent in combinatie met onmisbare verhalen: stories that matter. Het programma biedt twaalf films van opkomende filmmakers en talenten uit Nederland, België en Duitsland. Als ‘hommage’ aan gastheer Heerlen komen er nog eens vier films aan bod die gemaakt zijn in de stad of door Heerlense makers.

Primeur

Bezoekers krijgen niet alleen films voorgeschoteld tijdens het festival. Dit jaar ziet FilmLab Zuid het licht, een samenwerking tussen CineSud en het Nederlands Film Fonds. FilmLab Zuid is een hulpmiddel om (bestaand) talent van producenten en scenarioschrijvers specifiek voor speelfilms in Nederland te stimuleren.

Het FilmLab zal in 2019-2020 maximaal vijf scenaristen en vijf producenten een jaar lang begeleiden met hun eerste of tweede lange film. De kick-off van het FilmLab is 22 maart.

www.cinesud.nl/evenementen/euregion-film-festival-2019/