Cursus Digisterker: leer werken met de e-overheid

Print
Cursus Digisterker: leer werken met de e-overheid

Uiteindelijk moet iedereen zelfstandig kunnen werken met de digitale overheid, die alsmaar toeneemt. Afbeelding: ING Image

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

In de bibibliotheek in het Burgerhoes van Landgraaf begint in april de nieuwe cursus Digisterker. Tijdens vier opeenvolgende middagen op maandag 8, 15 en 29 april en op 6 mei is de cursus gratis te volgen, van 15.00 tot 17.00 uur.

Burgers worden steeds vaker doorverwezen naar digitale loketten van de overheid. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het zoeken van werk of om het doorgeven van een verhuizing.

Met Digisterker leren de deelnemers werken met deze digitale overheid, zodat ze vervolgens zelfstandig overweg kunnen met de websites van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst. De cursus wordt gehouden door de bibliotheek in samenwerking met Digisterker en Gemeente Landgraaf. De cursist, die wel over enige basiskennis van computergebruik moet beschikken, krijgt een eigen cursusboek.

Wie deel wil nemen kan zich aanmelden via de balie van de bibliotheek of tel. 045-5695660. Het mailadres is info@bibliotheeklandgraaf.nl