Ajax tegen Juventus in kwartfinales Champions League

Print
Ajax tegen Juventus in kwartfinales Champions League

Ajax viert een feestje met de fans in Real Madrid na de overwinning. Afbeelding: AD/Reuters

Ajax neemt het in de kwartfinales van de Champions League op tegen Juventus. Ajax begint met een thuiswedstrijd.

De eerste wedstrijd wordt op 10 april gespeeld, de return op 16 april.

Juventus schakelde in de achtste finales Atlético Madrid uit, Ajax rekende over twee duels af met titelhouder Real Madrid.

„Een mooie, maar wel zware tegenstander.” Zo omschreef Frenkie de Jong de loting. Hij zag Juventus dinsdag voor eigen publiek Atlético Madrid oprollen (3-0), met dank aan drie doelpunten van Cristiano Ronaldo. „Ze speelden heel goed en heel aanvallend. Juventus heeft heel veel kwaliteit. En Ronaldo haalt net als Messi zulke hoge cijfers. Dat is echt niet normaal. Toen ik tien was waren zij al de sterren. Nu nog steeds.”

Favoriet

„Juventus is de favoriet”, beseft De Jong. „Maar dat was Real Madrid ook. Juventus zal niet ontevreden zijn met de uitslag van de loting. Maar als zij onze wedstrijden van dit seizoen in de Champions League hebben gezien, dan zullen zij ons niet onderschatten. Alles is mogelijk. Ik vind het ook geen nadeel dat we eerst thuis spelen. Dat is tegen Real ook goed uitgepakt.”

Overige duels

De andere duels zijn Tottenham Hotspur-Manchester City, Liverpool-Porto en FC Barcelona-Manchester United.

Mocht Ajax het voor elkaar krijgen om Juventus uit te schakelen, dan staat het in de halve finale tegenover de winnaar van het duel tussen Tottenham Hotspur en Manchester City. De finale van de Champions League is op zaterdag 1 juni in het stadion van Atlético Madrid.

Historie

Juventus en Ajax stonden in 1973 en 1996 tegenover elkaar in de finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi. In 1973 won Ajax met 1-0 dankzij een doelpunt van Johnny Rep. Tijdens de finale in 1996 in Rome werd het 1-1, door doelpunten van Fabrizio Ravanelli en Jari Litmanen. Juventus won na strafschoppen. Zowel Edgar Davids als Sonny Silooy miste een penalty namens Ajax.

De laatste ontmoeting tussen Ajax en Juventus was in 2010, bij de laatste 32 in de Europa League. In Amsterdam verloor Ajax met 2-1 en in Turijn werd niet gescoord (0-0).

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

KOMT DAT SCHOT #30. Video: De Limburger