Duofiets van stal voor tweede seizoen

Print
Duofiets van stal voor tweede seizoen

De duofiets gaat weer de weg op. Afbeelding: Jos Gröniger

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

De afgelopen jaar door de Algemene Hulpdienst (AHD) Mook, Middelaar en Molenhoek geïntroduceerde duofiets staat aan de vooravond van het tweede seizoen. Het voertuig met trapondersteuning is uit de stalling gereden en gaat vanaf maandag weer de weg op. De duofiets is bestemd voor mensen die niet meer mogen of kunnen fietsen. Zij kunnen samen met een begeleider tochtjes maken.

In de anderhalve maand dat de duofiets in 2018 beschikbaar was, is veertig keer gebruikt gemaakt van de service van de AHD. Door de verwachte grote toeloop in de nabije toekomst wordt door een initiatief van de Sociëteit Oud Adjudanten Plezier (SOAP) wordt de aanschaf van een tweede duofiets voorbereid.

Inmiddels staat een groep vrijwilligers paraat om de uitleen te verzorgen en eventueel bestuurder te zijn. Alleenstaanden die de fiets willen lenen hoeven niet per se voor een bestuurder te zorgen, omdat vrijwilligers zich aanbieden. Toch werd de duofiets in het eerste jaar vaak met twee personen geleend. De fiets is geschikt voor uitjes , en haalt alleenstaanden uit het isolement. Inwoners van bewoners uit Mook, Middelaar en Molenhoek kunnen gebruikmaken van het vervoersmiddel dat gestald staat op het terrein van het Kandinsky College in Molenhoek. De uitleen is gratis, de reservering dient twee dagen vooraf gedaan te worden. Vrijwilligers kunnen e-mailen naar wassermimi@gmail.com.