Brunssum start herdenkingsjaar met uitgifte Bevrijdingsposter

Print
Brunssum start herdenkingsjaar met uitgifte Bevrijdingsposter

Afbeelding: gemeente Brunssum

Brunssum -

Brunssum heeft een gratis herdenkingsposter uitgebracht die het bevrijdingsjaar 2019 in gang schiet.

De Bevrijdingsfeesten zullen vier dagen duren, van donderdag 19 september t/m zondag 22 september. Het is dan precies 75 jaar geleden dat Amerikaanse troepen Brunssum bevrijdden.

De gemeente roept inwoners op de posters af te halen en zichtbaar op te hangen. ‘We eren de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. We bedanken onze bevrijders. We vieren feest, samen met onze inwoners, onze veteranen en de mensen verbonden aan onze NAVO-basis’, meldt de gemeente.

Gasten

Tal van (nog niet genoemde) gasten uit binnen- en buitenland worden verwacht. ‘We debatteren ook over de vraag wat vrijheid anno 2019 betekent. Er zijn theatervoorstellingen en concerten. Re-enactors brengen Brunssum uit 1944 opnieuw tot leven. Een Ticker Tape met tientallen historische voertuigen trekt door het centrum. Op het Koutenveld is een Taptoe met toporkesten.’ De feesten worden afgesloten met een groots vuurwerk in het Vijverpark/Lindeplein.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen