Stevens blijft tot einde van het seizoen coach van Schalke 04

Print
Stevens blijft tot einde van het seizoen coach van Schalke 04

Huub Stevens in 1997 Afbeelding: BSR Agency

Huub Stevens blijft tot het einde van het seizoen de coach van Schalke 04. Dat heeft de club bekendgemaakt op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen RB Leipzig .

Donderdag maakte Schalke 04 bekend dat de 65-jarige Nederlandse coach in elk geval morgen samen met Mike Büskens op de bank zou zitten als interim-coach.

Lees ook: Huub Stevens terug als trainer bij Schalke’04

Domenico Tedesco werd gisteren ontslagen na de midweekse 7-0 nederlaag in de achtste finale van de Champions League tegen Manchester City.

Vriendschap

„De vriendschap tussen Domenico en mij blijft bestaan”, zegt Stevens, die als lid van de raad van toezicht van de Königsblauen mede besloot om de Italiaan weg te sturen. „Hij heeft hard gewerkt. Het doet me pijn dat het zo gelopen is.”

UEFA Cup

Stevens begint aan zijn derde periode als trainer van Schalke. In zijn eerste periode, tussen 1996 en 2002, leidde hij de club naar de winst van de UEFA Cup in 1997 en naar twee Duitse bekers. Büskens en Asamoah zaten toen in zijn ploeg. De fans van Schalke kozen Stevens tot trainer van de eeuw. De Limburger ging in 2011 weer aan de slag in Gelsenkirchen, maar een jaar later werd hij ontslagen. Sinds vorig jaar zit Stevens in de raad van toezicht van de Duitse topclub.

Hartklachten

De oud-international moest in 2016 vanwege hartklachten zijn werk bij Hoffenheim neerleggen. „Het gaat nu goed met me. En hopelijk gaat het over drie maanden nog steeds goed met me”, zei Stevens vrijdag in Gelsenkirchen. „We moeten nu als één familie optrekken.”

Kijk hier naar de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

KOMT DAT SCHOT #30. Video: De Limburger