Heftige beelden: auto blijft op spoor staan terwijl trein aankomt

Print
Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - ProRail openbaart bizarre beelden van een levensgevaarlijke situatie op een spoorwegovergang in Venlo.

Het gaat om de overweg op de Newtonweg. Op de beelden is te zien hoe de automobilist lange tijd midden op de overweg stilstaat. Dat zorgt voor een levensgevaarlijke situatie. De bestuurder maakt geen aanstalten om verder te rijden.

Redder in nood
Voorbijgangers zien het allemaal gebeuren, maar grijpen niet in. Totdat een passerende fietser ziet dat er iets aan de hand is.

Wanneer ook de spoorbomen omlaag gaan, blijft de auto nog steeds op het spoor staan. De fietser grijpt in, maar er lijkt vooralsnog geen beweging in te zitten. Na enkele seconden rijdt de auto pas weg.

Het voorval gebeurde afgelopen zomer, maar ProRail heeft het filmpje pas donderdag op internet geplaatst.

Bijna-ongeval Geleen
Dit is niet het eerste filmpje waarbij het bijna misgaat bij een spoorwegovergang in Limburg. Eerder gaf ProRail beelden vrij van een bijna-ongeval bij een onbewaakte spoorwegovergang in Geleen. Een fietser steekt daar het spoor aan de Raadskuilderweg in Geleen over en wordt bijna geraakt door een voorbij rijdende trein.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje