Fortuna boekt belangrijke zege in strijd tegen degradatie

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Obbicht / Grevenbicht / Sittard / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Geleen / Graetheide / Windraak - Ongekende weelde vrijdagavond in Sittard. Na een 3-0 ruststand kwam Fortuna tegen directe concurrent Emmen geen moment meer in de problemen en hield de thuisclub de veilige marge overeind (3-1).

Een beter begin kon Fortuna zich vrijdagavond niet wensen. Na een minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Het was Mac-Intosch die van dichtbij mocht aanleggen en uiteindelijk via Emmen-speler Lukic raak schoot: 1-0.

Het kwartier daarna was de enige periode waarin Fortuna iets te duchten had van Emmen. Een weergaloze redding van Koselev redde Fortuna echter en uit het niets was het even later 2-0. Novakovich kopte door en Semedo schoot raak.

Het was een klap die Emmen niet meer te boven kwam. Maar om aan alle onzekerheid een einde te maken deed Fortuna er op slag van rust nog eentje bij. Jorrit Smeets speelde zich fraai vrij, Novakovich kopte nog mooier raak.

Na rust kwam Fortuna niet meer in de problemen. De meest opwindende momenten kwamen er dankzij scheidsrechter Makkelie. Eerst keurde hij een wereldgoal van Mark Diemers om onduidelijke redenen af, even later was er eerst geel en pas na ingrijpen van de VAR rood voor Emmen-verdediger Bijl.

Uitgerekend met tien man deed Emmen via Niemeijer ver in blessuretijd nog iets terug (3-1), maar niemand bij Fortuna die daarom maalde. Daarvoor waren de drie veroverde punten te belangrijk.  

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger