MVV in eigen huis keihard afgestraft door RKC

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Maastricht / Itteren - MVV heeft vrijdagavond in eigen huis verloren van RKC. De Maastrichtse ploeg wist op het door stortregen doorweekte veld geen vuist te maken tegen de gasten uit Waalwijk: 1-4.

De bezoekers kwamen bijna het hele duel beter voor de dag dan MVV, dat in de laatste drie wedstrijden slechts een punt bijeen wist te sprokkelen.

Ongelukkig
Na 22 minuten spelen raakte centrale verdediger Dimitri Lavalée de bal volledig verkeerd, waardoor hij in het eigen doel schoot. Gelukkig voor hem en MVV stond vlak daarvoor een speler van RKC in buitenspelpositie. Daardoor bleef het 0-0. Na een half uur viel die tegentreffer alsnog. Marnick Vermijl struikelde ongelukkig over de bal, waardoor RKC na een rappe uitbraak kon scoren. Dylan Seys schoot beheerst binnen. Vijf minuten voor de rust creëerde Joeri Schroijen nog een goede kans voor zichzelf. Na een snelle actie over de linkerflank kon hij het doelman Etienne Vaessen echter niet moeilijk maken met zijn schot.

Binnen dertig seconden in de tweede helft werd alles anders. Anthony van den Hurk kreeg de bal rond het zestienmetergebied voor zijn voeten en joeg de bal fraai binnen. Daarna was MVV de grip weer helemaal kwijt. Af en toe probeerde het team van Ron Elsen via een uitbraak voor gevaar te zorgen, maar dat kwam er mondjesmaat. Een doelpunt van RKC hing in de lucht en die viel dus ook. Een schot vanuit de tweede lijn werd kwam wie een paar benen voor de voelen van Melle Meulensteen, die de bal in het net kreeg.

Strafschop
In de 77ste minuut kreeg MVV ook nog een strafschop tegen, nadat Sylla Sow werd neergehaald door Lavalée. Seys maakte vanaf 11 meter zijn tweede treffer van de avond. Darren Maatsen maakte het zeven minuten voor tijd nog erger voor MVV. Hij begon met een solo van eigen helft en eindigde oog-in-oog met doelman Luuk Koopmans, die vervolgens kansloos bleef: 1-4.

Door de nederlaag zakt MVV een plek op de ranglijst, het staat nu achtste. Bovendien gaat het met een gedeukt zelfvertrouwen naar de derby tegen Roda JC, volgende week zondag.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger