Armetierig Roda pijnlijk onderuit bij laagvlieger Dordrecht

Print

Topschutter Mario Engels schiet Roda vanaf 11 meter naar een 1-0 voorsprong. Afbeelding: Pro Shots / Dennis Wielders

Kerkrade / Eygelshoven - Roda JC heeft vrijdagavond opnieuw een pijnlijke nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij het laag geklasseerde FC Dordrecht ging de ploeg met 3-2 onderuit.

Een week voor de derby tegen MVV oogde de ploeg van Robert Molenaar bij vlagen zwak en ongeïnspireerd. Roda kwam nog wel met 1-0 voor, maar moest vervolgens door beroerd verdedigen en een blunder van keeper Novakovic drie doelpunten slikken.

Blunder
Na dertig weinig enerverende minuten durfde Roda eindelijk wat initiatief te tonen. Dat leverde direct resultaat op: nadat Gyliano van Velzen in het strafschopgebied onderuit werd geschoffeld kon scheidsrechter Dieperink niet anders dan de bal op de stip leggen. Mario Engels schoot vanaf elf meter beheerst raak: 1-0. Roda begon na dat doelpunt zowaar goed te voetballen, maar kreeg toch direct de gelijkmaker om de oren. Keeper Radomir Novakovic grabbelde hopeloos mis op een houdbaar schot van Schalekamp en hielp de tegenstander zo weer in de wedstrijd: 1-1. Het leek Roda niet te deren, want ook na de gelijkmaker kwam de ploeg via Simakala en Van Velzen tot twee riante mogelijkheden. 

In de nesten
Het goede spel werd in de tweede helft bepaald niet doorgezet. Binnen een bestek van een paar minuten werkte Roda zichzelf serieus in de nesten. Na 54 minuten strafte Cijntje met een droge knal slap verdedigen van de bezoekers af: 2-1. Enkele ogenblikken later mocht ook nog eens Smith zo weglopen bij zijn bewakers, om de bal via Novakovic binnen te schieten: 3-1. In een langdurig slotoffensief wist Roda aanvankelijk weinig gevaar te stichten, totdat invaller Mart Remans vijf minuten voor tijd van dichtbij de 2-3 binnentikte. Verder dan die treffer kwam Roda niet meer.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van 'Komt dat Schot', het online voetbalprogramma van De Limburger