EREDIVISIE

Tips van Pfaff voor Unnerstall aan vooravond van VVV - PSV

Print
Tips van Pfaff voor Unnerstall aan vooravond van VVV - PSV

Unnerstall (links) en Pfaff in De Koel. Afbeelding: MHL

VENLO -

Een opmerkelijke ontmoeting in De Koel: Jean-Marie Pfaff - in Venlo voor sponsoractiviteiten - treft Lars Unnerstall. De voormalig doelman van de Rode Duivels gaf de Duitse keeper van VVV nog even wat tips mee voor het duel VVV - PSV zondag (12.15 uur).

Unnerstall meldde zich woensdag pas weer in De Koel nadat hij vóór en na de wedstrijd VVV - Excelsior (1-0 winst mede dankzij de blonde reus in het Venlose doel) nog met griepverschijnselen in bed had gelegen. Voor het duel met PSV zondag is Unnerstall echter fit.

Tijdens het interview met deze krant meldde Pfaff zich bij Unnerstall met enkele tips in vloeiend Duits. ,,Neem de tijd als je de bal hebt zondag. Laat ze maar wachten. PSV moet, jullie hebben niets te verliezen”, aldus Pfaff.

Unnerstall liet het zich allemaal glimlachend welgevallen. ,,Als Pfaff spreekt, dan luister je. Een grote doelman in zijn tijd.’’

Naast Unnerstall is ook Maurice Steijn bij VVV bijtijds uit de ziekenboeg. De trainer is fit nadat hij de wedstrijd tegen Excelsior moest overlaten aan zijn rechterhand Jay Driessen. ,,PSV heeft wat minder grote uitslagen neergezet de laatste weken, maar als wij een resultaat willen halen, zal alles moeten kloppen. En hebben we ook wat geluk nodig, zo reëel moet je wel zijn vind ik’’, zegt Steijn.

Bij VVV is het meespelen van Tino Susic (liesblessure) een groot vraagteken. Johnatan Opoku trainde net als Chris Kum aangepast, maar beiden zijn inzetbaar. De verwachting is dat VVV in dezelfde opstelling tegen PSV zal aantreden als tegen Excelsior.

VVV: (vermoedelijke opstelling); Unnerstall, Rutten, Röseler, Van Bruggen, Kum, Post, Seuntjens, Opoku, Joosten, Mlapa, Van Ooijen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: