Nederlander Pieter Nota krijgt leiding verkopen BMW Group

Print
Nederlander Pieter Nota krijgt leiding verkopen BMW Group

Pieter Nota. Afbeelding: BMW

Pieter Nota krijgt bij de BMW Group de leiding over de gezamenlijke verkoopafdeling van de merken BMW, Mini en Rolls-Royce. De Nederlander volgt per 1 april Peter Schwarzenbauer op.

Schwarzenbauer gaat in oktober op 60-jarige leeftijd ‘met vroegpensioen’. Nota stapte veertien maanden geleden over van Philips naar de raad van bestuur bij BMW.

In een verklaring zegt BMW-topman Harald Kruger te streven naar een slankere en efficiëntere managementstructuur. Reden om Nota meteen de leiding te geven over drie afdelingen, die nu worden samengevoegd. Pieter Nota is momenteel verantwoordelijk voor de verkopen van BMW-modellen.

Pieter Nota (54) stapte in januari vorig jaar als derde man van Philips over naar de raad van bestuur van de Bayerische Motoren Werke. Nota werd verantwoordelijk voor de marketing van BMW. Daarnaast speelde hij een zeer prominente rol bij de introductie van BMW in de Formule E, de geëlektriseerde evenknie van de Formule 1.

De keuze bij BMW voor Nota was destijds een bewuste. „Het is heel gezond om iemand van buitenaf aan te trekken. Het is zinvol om ideeën van buiten naar binnen te halen in de transformatie die gaande is in de auto-industrie”, aldus Pieter Nota in een interview vorig jaar met het FD.

Schwarzenbauer, die tijdens zijn carrière eerder voor Audi en Porsche werkte, blijft tot oktober BMW-bestuurslid. Hij zal het bedrijf op eigen verzoek verlaten wanneer hij 60 wordt.