Roze Sportdag voor LHBTI’ers uit Nederland en Duitsland

Print
Roze Sportdag voor LHBTI’ers uit Nederland en Duitsland

LHBTI’ers uit de hele grensstreek gaan op 13 april sporten in Boekend. Afbeelding: Roze Zaterdag

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Meijel / Panningen / Koningslust / Grashoek / Egchel / Helden / Maasbree / Kessel / Beringe / Baarlo / Kesseleik / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst -

Let’s Move is het motto van de Roze Sportdag voor LHBTI’ers uit Nederland en Duitsland, die zaterdag 13 april wordt gehouden op sportpark Maassenhof in Boekend. Het evenement maakt deel uit van het programma van Roze Zaterdag 2019, georganiseerd door partnersteden Venlo en Krefeld.

Roze Zaterdag is op 29 juni 2019. Het is een jaarlijks en landelijk feest van homo’s en hetero’s, transgenders en seksuele minderheden waarop vrijheid en tolerantie wordt gevierd. In de aanloop vinden in Venlo tal van activiteiten plaats om zo het hele jaar een roze tint te geven en bewustwording en acceptatie te bevorderen.

Een roze jaar van verbinden, respect en acceptatie kan niet zonder sport en recreatie, zegt Hans Lenders namens de organisatie. „Uit onderzoek blijkt dat de acceptatie van seksuele diversiteit in de sportverenigingen nog steeds een gevoelig onderwerp is. Zo houden LHBTI-ers hun seksuele voorkeur vaak verborgen voor medesporters en helaas komt negatieve stereotypering in de vorm van homo-onvriendelijke opmerkingen nog steeds geregeld voor in mannelijke teamsporten. Met het project Let’s Move werken we samen aan het vergroten van acceptatie, zichtbaarheid, veiligheid en toegankelijkheid van LHBTI in de sport.”

Het programma omvat verschillende takken van sport, waaronder voetbal, tennis, hardlopen, fietsen, wandelen, jeu de boules en een indoor sportmarathon. Deelname kost 10 euro per activiteit. De Roze Sportdag wordt afgesloten met een gezamenlijk diner en een borrel. Aanmelden kan via de website www.rozezaterdag2019.eu.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen