Kraanwater

25.000 huishoudens in Midden-Limburg tijdje zonder kraanwater

Print
25.000 huishoudens in Midden-Limburg tijdje zonder kraanwater

Afbeelding: Getty Images

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Herkenbosch / Vlodrop / Melick / Posterholt / Sint Odiliënberg -

Bij zo’n 25.000 aansluitingen in Midden-Limburg kwam zondagochtend een tijd lang geen water uit de kraan.

Dat kwam door een lekkage op het terrein van een pompstation in Herten, gemeente Roermond, zei een woordvoerder van Waterleidingmaatschappij Limburg (WML). Rond 11.15 uur stroomde bij iedereen het water weer uit de kraan. Wel kan hier en daar de druk lager zijn, maar dat herstelt zich in de loop van zondag, zei de woordvoerder.

De storing begon rond 09.55 uur. Huishoudens in Herten, Roermond, Vlodrop, Melick, Herkenbosch, Swalmen, Sint Odiliënberg en Posterholt kregen geen water meer uit de kraan. De oorzaak van het lek is onbekend. Rond 11.00 uur wist WML de watertoevoer ,,om te leggen’’ zodat mensen water via een ander verdeelsysteem in huis krijgen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen