Net geen stunt voor VVV tegen koploper PSV

Print

Afbeelding: Ermindo Armino

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Arcen / Blerick / Tegelen / Velden / Belfeld - VVV heeft net niet kunnen stunten tegen PSV. Uitstekend verdedigend werk leek een gelijkspel op te leveren, maar PSV scoorde in de slotfase via Hirving Lozano de winnende treffer: 0-1.

Veel balbezit voor PSV in de eerste helft en ook drie dikke kansen, maar geen goals. Lars Unnerstall liet zijn klasse zien bij pogingen van Jose Angelino (twee keer) en Steven Bergwijn. VVV stelde daar een schot van Penny Mlapa tegenover en een inzet van Peter van Ooijen. Die laatste mogelijkheid was misschien wel de beste kans van de eerste helft, maar Jeroen Zoet was net als Unnerstall de situatie meester.

In de tweede helft waren de ideeën op bij PSV en durfde VVV steeds meer en vaker uit de schulp te kruipen met Mlapa als targetman. Van Ooijen kreeg weer een schotkans, maar hij schoot hoog over. Bij PSV was Luuk de Jong gevaarlijk met het hoofd. Een kwartiertje voor tijd kreeg Ralf Seuntjens een schietkans, maar ook hij was niet nauwkeurig genoeg. Van PSV was op dat moment weinig te duchten. Mark van Bommel haalde daarom zijn controleur Michal Sadilek naar de kant en bracht Cody Gakpo.

In de slotfase liet VVV zich te veel achteruit dringen, waardoor Hirving Lozano via een dribbel nog kon scoren in de 85ste minuut. Even daarna moest Denzel Dumfries een inzet van Johnatan Opoku van de lijn halen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger: