Bezwaar tegen nieuwe parkeerplaats Maastricht Aachen Airport

Print
Bezwaar tegen nieuwe parkeerplaats Maastricht Aachen Airport

De actiegroep ‘Omwonenden MAA’ tekent opnieuw bezwaar aan. Afbeelding: Mitchell Giebels

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle / Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De actiegroep die zich ‘Omwonenden MAA’ noemt tekent bezwaar aan tegen de aanleg van de nieuwe parkeerplaats bij het vliegveld in Beek.

Maastricht Aachen Airport heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor een nieuwe, tijdelijke parkeerplaats aan de Europalaan, waar zo’n 2500 auto’s terechtkunnen. De parkeerplaats is met name bedoeld voor passagiers van Corendon.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport verplaatst parking naar groter terrein in Beek

De actiegroep tekent bezwaar aan tegen het initiatief. Volgens hen is de aanleg niet alleen in strijd met het bestemmingsplan, ze vrezen grote overlast van de werkzaamheden en van toenemend sluipverkeer.

Lees ook: Actiegroep: leg werkzaamheden extra parkeerplaats MAA per direct stil

De voorbereidende werkzaamheden aan de Europalaan zijn onlangs al begonnen. De actievoerders verwachten wanneer de parkeerplaats straks klaar is een toename van verkeer in Ulestraten, Schietencoven, Humcoven, Meerssen, Geverik en Kelmond, en dan met name in de nachtelijke uren. De eerste vluchten vertrekken doorgaans rond 6.00 uur, de laatste landt meestal rond 23.00 uur.