D’n Duikelaer uit Blerick viert 66-jarig bestaansfeest

Print
D’n Duikelaer uit Blerick viert 66-jarig bestaansfeest

Afbeelding: CV d’ Duikelaer

Blerick -

Carnavalsvereniging d’n Duikelaer uit Blerick staat in het weekend van 12 en 13 april feestelijk stil bij het 6x11-jarig bestaansfeest.

CV D’n Duikelaer wordt in november 1953 opgericht aan de Horsterweg. In 1954 wordt door vorst Garibaldie de eerste Duikelaer-prins Lei I uitgeroepen. Hij wordt bijgestaan door een raad van elf en zijn adjudanten. Hiermee wordt deze nieuwe Blerickse carnavalsvereniging definitief op de kaart gezet. Anno 2019, 66 jaar later, mag d’n Duikelaer zich de oudste buurtcarnavalsvereniging van ‘groët Venlo’ noemen.

Al vanaf het eerste bestaansjaar doet d’n Duikelaer mee in de Blerickse optocht. Met haar creaties won de vereniging diverse prijzen. Dit jaar werd er met ‘d’n Duikelaer auk nao 66 jaor nog altied (skoet-)mobiel’ zelfs een eerste prijs in de wacht gesleept. Ook de ‘Vastelaovesgeis’ kwam voor de tweede maal bij de Blerickse carnavalsvereniging terecht.

Een andere traditie is de buutteavond, die al sinds 1962 op de derde vrijdag van januari wordt gehouden en steevast uitverkocht is.

In het weekend van 12 en 13 april staat het jubileumfeest op de kalender. Met op vrijdag een avond voor leden en oud-leden en op zaterdag vanaf 19.11 uur een receptie met aansluitend een feestavond. Locatie is feestzaal de Waeg aan de Horsterweg 203 in Blerick.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen