Tientallen toeristen op Lombok bedolven na aardbevingen, twee doden

Print
Tientallen toeristen op Lombok bedolven na aardbevingen, twee doden

Afbeelding: Twitter

Enkele tientallen toeristen zijn zondag bedolven geraakt onder aardverschuivingen bij een waterval op het Indonesische eiland Lombok. Zo’n twintig personen zouden daardoor nog vastzitten. Vijf mensen kwamen om, dat melden lokale autoriteiten en media.

De aardverschuivingen zouden zijn ontstaan na twee lichte aardbevingen achter elkaar in de buurt van het noorden van het eiland. Zo’n veertig toeristen, voornamelijk mensen uit Maleisië en Indonesië, waren op dat moment bij de Tiu Kelep waterval. Zij werden verrast door aardverschuivingen. Ook enkele gebouwen in de buurt stortten in.

Reddingswerkers hebben volgens The Jakarta Post negentien van de veertig mensen levend van de plek kunnen evacueren. Ook zijn er twee doden gevonden. Naar de anderen wordt gezocht, zegt Muhammad Rum namens de hulpdiensten tegen Kompas TV. ,,We hopen dat ze het allemaal overleven, maar we kunnen dat nog niet met zekerheid zeggen. De reddingsactie is nog steeds bezig.’’ Rum kon nog niks zeggen over de nationaliteit van de doden.