Sint Martinusstraat in Tegelen vier weken afgesloten wegens werkzaamheden

Print
Sint Martinusstraat in Tegelen vier weken afgesloten wegens werkzaamheden

De reconstructie van de oude dorpskern is bijna klaar. Afbeelding: Gemeente Venlo

Tegelen -

De Sint Martinusstraat in de oude kern van Tegelen is vanaf 20 maart vier weken lang gedeeltelijk afgesloten voor alle verkeer.

Op deze dag wordt gestart met de herinrichting van het gedeelte tussen de Grotestraat en de Oude Marktstraat. De werkzaamheden zullen naar verwachting in de week vóór Pasen worden afgerond.

De aanleg van nieuwe bestrating is fase twee van de reconstructie van de historische wasplaats in de Engerbeek, die vorig jaar gereed is gekomen. De historische beekloop wordt in de bestrating zichtbaar gemaakt. Voor dit deelproject en de opwaardering van het straatbeeld heeft de gemeente Venlo een Europese subsidie ontvangen.

Na de restauratie van het monumentale Kranenbreukershuis, de Gouden Berg, de Stijfselfabriek en Smederij Giesen en de reconstructie van de wasplaats is de herinrichting van de historische dorpskern hiermee compleet. Het project startte in 2011 en is door de gemeente Venlo uitgevoerd in samenwerking met Vereniging Hendrick de Keyser en de provincie Limburg.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje