‘Drukke ochtendspits door regen en stakingen’

Print
‘Drukke ochtendspits door regen en stakingen’

Afbeelding: iStock

Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten om maandagochtend rekening te houden met een drukke ochtendspits.

Vanwege stakingen bij het openbaar vervoer en het slechte weer wordt er veel meer autoverkeer verwacht in de ochtenduren. Daarnaast heeft ook de politie acties aangekondigd op de snelwegen.

Maandag geldt als actiedag voor bevriezing van de pensioenleeftijd op 66 jaar. Onder meer politie, brandweer, ambulancediensten, NS-personeel, buschauffeurs, schoonmakers, havenpersoneel en beveiligers op Schiphol voeren actie.

Lees ook: Chaotische maandag op spoor: ook NS gaat staken

De staking geldt officieel van 06.00 uur tot 07.06 uur in de ochtend, maar uit voorzorg laat de NS de dienstregeling pas vanaf 07.06 uur ingaan. Ook het streekvervoer in Limburg rijdt tijdens de 66 minuten niet.

Hulpverleners voeren actie door met 66 kilometer per uur naar Den Haag te rijden. Ook uit Maastricht vertrekt zo’n stoet. Wie er achteraan rijdt, zal moeten aansluiten. De colonnes eindigen in de middag in Den Haag, waar tienduizenden demonstranten op het Malieveld worden verwacht.

Lees ook: NS adviseert maandag om thuis te werken

Rijkswaterstaat noemt de acties ‘onwenselijk’. ,,Weggebruikers krijgen het dringende advies de verkeersinformatie goed in de gaten te houden, zowel voorafgaande aan als tijdens de reis,’” aldus Rijkswaterstaat.

Ook reizigers op Schiphol moeten rekening houden met langere wachtrijen en vertraagde vluchten. Op de luchthaven leggen werknemers in de beveiliging, passagiers- en bagageafhandeling vanaf 12.30 uur hun werk voor 66 minuten neer. Schoonmakers staken de hele dag, vanaf middernacht.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje