Van Bommel: ‘VVV moeilijke, stugge tegenstander op stug veld’

Print
Van Bommel: ‘VVV moeilijke, stugge tegenstander op stug veld’

Mark van Bommel. Afbeelding: Ermindo Armino

venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

PSV-trainer Mark van Bommel toonde zich na de wedstrijd VVV – PSV (0-1) weinig kritisch op het magere spel van zijn ploeg.

Hij wees na de moeizame overwinning van zijn ploeg uitgebreid op de problemen die de kunstgrasmat van VVV zijn spelers gaf. ,,Ik vond het een hele moeilijke tegenstander. Op kunstgras dat in het begin nog even nat was, maar daarna weer stroef werd. Daardoor werd het voor ons moeilijk. De bal glijdt normaal gesproken door, nu stopte hij.”

Lees ook: Puntertje doet VVV heel veel pijn

Volgens Van Bommel hield doelman Jeroen Zoet zijn PSV in de eerste helft in de wedstrijd. In de tweede helft wisselde Van Bommel offensief door controleur Michal Sadilek - in de ploeg voor de gepasseerde Jorrit Hendrix - te vervangen door Cody Gakpo. ,,Daarvoor werden we beloond met een fantastische actie van ‘Chucky’ Lozano en de winst in de wedstrijd’’, aldus Van Bommel. En over het passeren van Hendrix: ,,Zonder interne competitie wordt het niveau binnen een team minder. We halen binnen onze selectie door onderlinge competitie juist een heel hoog niveau. Als het niveau van spelers heel dicht bij elkaar ligt, dan hebben wij als technische staf veel keus.’’