Persoon komt om bij bedrijfsongeval UPS, 48-jarige trucker aangehouden

Print
Persoon komt om bij bedrijfsongeval UPS, 48-jarige trucker aangehouden

Afbeelding: ANP

Herkenbosch -

Bij een bedrijfsongeval bij pakketdienst UPS in Herkenbosch is maandagochtend een persoon overleden.

De persoon was aan het werk bij een bedrijf aan de Veldweg toen het even voor half zeven misging. Het slachtoffer werd volgens de politie overreden door een vrachtwagen. De 48-jarige trucker is aangehouden.

De chauffeur reed achteruit met zijn vrachtwagen richting een zogeheten ‘dok’ van waaruit de vrachtwagen geladen of gelost kan worden. Zijn collega raakte bekneld tussen de truck en het dok. Hoewel de politie uitgaat van een noodlottig ongeval, is in overleg met justitie besloten de 48-jarige trucker die achter het stuur zat mee te nemen naar het bureau voor verhoor. Daar wordt bekeken of er sprake is van dood door schuld.

Het ongeluk is met beveiligingscamera’s vastgelegd. De politie bekijkt die beelden momenteel. Volgens een woordvoerder van de politie waren beide chauffeurs werknemers van UPS.

Voor de hulpverlening werd onder andere een traumahelikopter opgeroepen. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

De arbeidsinspectie zegt het ongeluk momenteel te onderzoeken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen