Belgische wielrenner (19) na aanrijding tijdens koers overleden

Print
Belgische wielrenner (19) na aanrijding tijdens koers overleden

Archieffoto. Afbeelding: ANP

Als gevolg van een aanrijding met een bestelwagen tijdens een wedstrijd voor beloftes, zondag in België, is het Belgische wielertalent Stef Loos (19) maandag overleden. Twee anderen raakten gewond.

Het ongeval gebeurde om half drie tijdens de Mémorial Alfred Gadenne, een wedstrijd voor beloften en elites zonder contract. ,,Een groepje met drie renners werd door een verkeersregelaar de verkeerde kant op gestuurd. Op een kruispunt dat niet beveiligd was, werden ze door een bestelwagen in de flank gereden’’, zegt Jef Robert, voorzitter van het team Acrog - Pauwels Sauzen - Balen.

De renners werden naar ziekenhuizen in Doornik en Ronse vervoerd. Loos was er het ergst aan toe. Hij liep zwaar hersentrauma op, waaraan hij afgelopen nacht bezweek.

De twee andere slachtoffers kwamen er iets beter van af. Ruben Apers (Lotto Soudal U23) liep diverse botbreuken in zijn dijbeen en sleutelbeen op en moest geopereerd worden. Volgens Carl Roes, ploegleider van Lotto Soudal, is de renner buiten levensgevaar. Ook Jonas Bresseleers raakte gewond.

De Belgische politie heeft een onderzoek geopend naar de omstandigheden van het ongeval.