MVV Barometer

MVV door de ogen van Marcel Timans

Print
MVV door de ogen van Marcel Timans

Afbeelding: Archieffoto Laurens Bouvrie

Maastricht / Itteren -

Hoe is de stand op de MVV barometer van VIA Limburg? Vandaag MVV Maastricht door de ogen van supporter Marcel Timans.

In elke kamer van zijn appartement is wel één muur rood geschilderd en op de bank liggen rode kussentjes. De 31-jarige Marcel Timans wordt gezien als een van de fanatiekste MVV-supporters. Zijn leven is MVV, alles moet wijken voor de Maastrichtse club. Zelfs als vrienden op vakantie willen gaan, dan gaat hij alleen buiten het seizoen. “Ik ben een keer meegegaan, maar toen speelden ze gelukkig uit”, zegt hij met een lach. “Als ik weet dat de lichtmasten branden, moet ik naar het stadion.” Timans werd op zijn twaalfde door zijn vader meegenomen naar stadion de Geusselt. Het was het laatste halfjaar in de eredivisie dat de Maastrichtenaar kon meepikken. “Mijn eerste wedstrijd was tegen AZ in november 1999. Het was een typische MVV-wedstrijd”, zegt hij een beetje cynisch. “De wedstrijd werd verloren in blessuretijd met 4-3. Dat maken we als MVV wel vaker mee.”

Ondanks dat MVV daarna afzakt naar de eerste divisie is de liefde van Timans voor de club geboren. “Het dna zit diep. MVV is voor mij inmiddels na al die jaren veel meer dan alleen voetbal. Het is een gezellige avond uit met vrienden. Een pilsje drinken en praten over voetbal. MVV is heel goed voor mijn sociale contacten. MVV voelt als een grote familie. Als ze verliezen dan baal ik uiteraard, dan heb ik zo gezegd even un laank geziech, maar als we een paar biertjes hebben gedronken dan kunnen we er weer tegen. Als ik dan thuiskom, besef ik dat ik ondanks de nederlaag toch een gezellige avond heb gehad.”

Al negentien jaar heeft Timans een seizoenkaart. Voor thuiswedstrijden op vrijdagavond treft hij zijn maten bij Dreamz in het Apple Park hotel. Daar wordt gezamenlijk een drankje gedaan en om kwart over zeven gaan ze naar de Geusselt toe. Zijn mooiste herinneringen aan wedstrijden van MVV zijn overwinningen in derby’s. “De twee zeges op Roda JC zijn me heel goed bijgebleven, maar ook de periodetitels in 2011 en 2012. En uiteraard de 7-0 overwinning in Sittard op Fortuna.”

Wat betreft de barometer is Timans positief gestemd. “Laat ik voorop stellen dat de club financieel gezond is. Ze maken winst en daar kan ik alleen maar mijn petje voor afnemen. Maar dat zien we helaas ook terug op het veld en dat heeft natuurlijk alles met geld te maken. Het is sjiek dat MVV schuldenvrij is en dat ze geen onnodige risico’s nemen”, beschrijft hij zijn gevoel. “Maar het is wel het gevolg dat we rond de zevende, achtste plek staan. Daar horen we ook qua budget thuis, maar als supporter wil je natuurlijk om de bovenste plekken meedoen.” Toch verwacht hij wel dat MVV de play-offs haalt en daar hopelijk kan verrassen. “Emmen kon vorig jaar zo promoveren dus waarom zou MVV het dan niet kunnen? Qua club qua historie en qua stad horen we thuis in de eredivisie.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen