Aanmoedigingsprijs voor bewonersinitiatief uit Kerkrade-West

Print
Aanmoedigingsprijs voor bewonersinitiatief uit Kerkrade-West

Volkstuin D’r Jemus Jaad. Afbeelding: Peter Schols

Kerkrade / Eygelshoven -

Bewonersinitiatief D’r Jemus Jaad ontvangt maandag 18 maart de aanmoedigingsprijs Kern met Pit 2018 voor hun project ‘Jemus op d’r dusch’.

D’r Jemus Jaad is een bewonersinitiatief uit Kerkrade West. Op de grond van de oude speeltuin in Heilust worden biologisch groenten en kruiden verbouwd, voor en door de buurt. Sinds 2016 ondersteunen en stimuleren vrijwilligers op deze wijze de sociale cohesie in de buurt. ‘Jemus op d’r dusch’ is een project waarbij ze iedere maand een andere workshop organiseren over het inmaken en verwerken van groenten en fruit uit de tuin.

Kern met Pit wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlands Heide Maatschappij georganiseerd met als doel bewoners te stimuleren om initiatieven te initiëren die hun eigen leefomgeving kunnen verbeteren. In iedere provincie worden er in verschillende categorieën prijzen uitgereikt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →