Aanmoedigingsprijs voor bewonersinitiatief uit Kerkrade-West

Print
Aanmoedigingsprijs voor bewonersinitiatief uit Kerkrade-West

Volkstuin D’r Jemus Jaad. Afbeelding: Peter Schols

Kerkrade / Eygelshoven -

Bewonersinitiatief D’r Jemus Jaad ontvangt maandag 18 maart de aanmoedigingsprijs Kern met Pit 2018 voor hun project ‘Jemus op d’r dusch’.

D’r Jemus Jaad is een bewonersinitiatief uit Kerkrade West. Op de grond van de oude speeltuin in Heilust worden biologisch groenten en kruiden verbouwd, voor en door de buurt. Sinds 2016 ondersteunen en stimuleren vrijwilligers op deze wijze de sociale cohesie in de buurt. ‘Jemus op d’r dusch’ is een project waarbij ze iedere maand een andere workshop organiseren over het inmaken en verwerken van groenten en fruit uit de tuin.

Kern met Pit wordt jaarlijks door de Koninklijke Nederlands Heide Maatschappij georganiseerd met als doel bewoners te stimuleren om initiatieven te initiëren die hun eigen leefomgeving kunnen verbeteren. In iedere provincie worden er in verschillende categorieën prijzen uitgereikt.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen