Dierbaar

‘Corrie had iets, ze vocht in het asiel voor mijn aandacht’

Print
‘Corrie had iets, ze vocht in het asiel voor mijn aandacht’

„Spooky (voorheen Corrie) is geen dertien-in-een-dozijnkat en heeft een gebruiksaanwijzing. Net als haar baasje.” Afbeelding: DE LIMBURGER/ PETER SCHOLS

Obbicht -

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek Dierbaar stellen Limburgers hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Corrie de poes werd Spooky het knuffeldier.

„Schuw. Bang. Zo was ze toen ik haar negen jaar geleden voor het eerst zag in het asiel. Toch had ze iets wat me aantrok. En dat kwam niet alleen door haar verschijning; de glanzende vacht en haar felle kijkers. Corrie, zoals ze toen heette, had iets en vocht voor mijn aandacht”, vertelt baasje Dunja Dolofsjak (40) uit Obbicht.

Corrie werd omgedoopt tot Spooky en ging mee naar huis. „Haar moest ik hebben. Ze is geen dertien-in-een-dozijnkat en heeft een gebruiksaanwijzing. Net als haar baasje.” Naarmate de tijd verstreek veranderde de poes in een sociaal knuffeldier. „Ze is erg aan mij gehecht en voelt aan als er iets niet pluis is. Dat heeft ze niet bij iedereen. Mag ze iemand niet, dan loopt ze er met een grote boog omheen. Fijn als er een nieuwe man over de vloer komt. Ik weet meteen wat voor vlees ik in de kuip heb.”

Dunja geeft toe dat ze Spooky een beetje heeft verwend. „Blikvoer? Hoeft ze niet. Maar restjes en toetjes, daar is ze dol op! Ze krijgt dagelijks een bakje yoghurt. Grappig is dat ze niet haar kop in de yoghurt steekt, maar de pudding met haar pootje uit het bakkie lepelt. Nee, never a dull moment met Spooky.”

INFO

Heb jij ook een leuk huisdier? Mail dan naar L-magazine@delimburger.nl

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →