Bloemen en oorkonde voor 100-jarige mevrouw Cornelisz-Meis

Print
Bloemen en oorkonde voor 100-jarige mevrouw Cornelisz-Meis

Burgemeester Verhoeven feliciteerde mevrouw Cornelisz-Meis met haar honderdste verjaardag. Afbeelding: Gemeente Leudal

Heythuysen -

Mevrouw Cornelisz-Meis vierde vrijdag 15 maart haar honderdste verjaardag. Burgemeester Verhoeven verraste haar namens de gemeente Leudal met een boeket bloemen en een oorkonde vanwege het behalen van deze respectabele leeftijd.

Mevrouw Cornelisz werd geboren op 15 maart 1919 in Depok, Indonesië. Ze had een Duitse vader en Indische moeder. Samen met haar drie zussen en twee broers groeide ze op in ‘de Gordel van Smaragd’. Na haar studie werkte ze als onderwijzeres op een Chinese school. Na haar huwelijk met Boelie Cornelisz kwamen ze in 1945, tijdens de oorlog, met de boot naar Nederland. Hier werden hun drie kinderen geboren. Naast de zorg voor haar gezin, gaf ze nog veel les in Nederland. Buiten haar interesse in wiskunde en wetenschap, heeft mevrouw Cornelisz altijd graag geknutseld en gekookt. Ze woonde in Nederland op verschillende plaatsen, waaronder Den Haag en lange tijd in Veghel en Nijmegen. In augustus 2017 verhuisde ze naar zorgcentrum De Kreppel in Heythuysen. Ze is bijgeschreven in het Ereboek van de gemeente Leudal.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen