Wereldpaviljoen trekt kwart meer bezoekers

Print
Wereldpaviljoen trekt kwart meer bezoekers

De Fokker brengt bezoekers binnenkort ook naar Ghana. Afbeelding: Wereldpaviljoen Steyl

Steyl -

Het Wereldpaviljoen in Steyl trok vorig jaar een kwart meer bezoekers dan in de jaren ervoor. Toen passeerden gemiddeld 4100 kinderen en volwassenen de douane van Nicaragua, tegen ruim 5100 in 2018.

Volgens directeur René Poels is vooral de belangstelling vanuit het onderwijs flink toegenomen. Uit het jaarverslag van 2018 blijkt dat 53 schoolklassen, in totaal circa 1500 kinderen, het educatieve programma volgden. Daarnaast is het Wereldpaviljoen een populaire plek voor kinderfeestjes. Een kleine zeventig kinderen vierden er hun verjaardag.

Poels verwacht dat het bezoekersaantal in 2019 verder zal stijgen, aangezien binnenkort het nieuwe Ghana-belevingscentrum opent. „Bovendien heeft de mondiale groep SOS Meerlo-Wanssum 240 schoolklassen in de gemeenten Horst aan de Maas en Venray uitgenodigd om op haar kosten het Wereldpaviljoen te bezoeken. Ook uit de regio Boxmeer en Helmond melden zich steeds vaker scholen.”

In het nieuwe belevingscentrum Ghana wordt gebruikgemaakt van moderne technieken. Middels Virtual Reality maken bezoekers een virtuele bustocht door het Afrikaanse land. Verder zijn er 360 graden films van Marijn Poels en een simulatie van een overtocht van bootvluchtelingen van Afrika naar Italië te zien.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen