Pastoor zegent paarden in Lottum in

Print
Pastoor zegent paarden in Lottum in

Stichting Paardenmarkt Lottum organiseert paardenzegening. Afbeelding: Laurens Eggen

Lottum -

Speciaal voor Horst aan de Maas 800 wordt er op 28 april in Lottum een nieuw evenement georganiseerd: de paardenzegening.

Voor zover organisator Piet Sijbers het na heeft kunnen trekken, krijgt Lottum daarmee de eerste paardenzegening van Nederland. „Ik heb overal gezocht, maar alleen in België en in het zuiden van Duitsland heb ik dit gebruik kunnen terugvinden.”

Hoog tijd voor de Stichting Paardenmarkt Lottum om daar eens verandering in te brengen. Op 28 april zal pastoor Ruud Verheggen van Lottum daarom geen gewone mis in de kerk houden. Kerk, pastoor, kerkkoor en gelovigen verkassen die dag naar rijstal Hoogvliet, waar de mis om 12.30 begint. Aansluitend worden paarden, al dan niet inclusief ruiter, gezegend.

Sijbers: „Het zegenen gebeurt voorzichtig zodat dat de paarden niet schrikken.” Vervolgens is er rond 14.00 uur een recreatieve tocht, terwijl de achterblijvers kunnen kijken naar de paardenacrobatiek van Voltige Horst aan de Maas.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen